Rabbim, cümlemize sağlık bereket huzur versin. Hastalıklardan korusun, askerde, sağlık hizmetinde ve diğer hizmetlerden çalışan tüm görevlilere güç kuvvet versin. Amiin. Sâlihlerden bir zât pazara uğramıştı. Lüzumlu birkaç şey alacaktı. Alacağı şeylerin k

Rabbim, cümlemize sağlık bereket huzur versin. Hastalıklardan korusun, askerde, sağlık hizmetinde ve diğer hizmetlerden çalışan tüm görevlilere güç kuvvet versin. Amiin.
Sâlihlerden bir zât pazara uğramıştı. Lüzumlu birkaç şey alacaktı. Alacağı şeylerin karşılığını da evde hesaplamış ve elindeki paranın buna kâfî olduğuna kanâat getirmişti. Fakat Pazar yerine vardığında o para alacaklarına yetmedi. Bunun üzerine o sâlih kişi ağlamaya başladı ve bu hâli uzun bir müddet devam etti.
. Etrafındakiler, buna şaşırdılar. Parası yetmediği için bu kadar ağlamasının yersiz olduğunu söyleyerek kendisini teskîne çalıştılar. Bir zaman sonra kendine gelen o sâlih zât, boğazında düğümlenen hıçkırıklar arasında şaşkın kalabalığa şöyle seslendi:
“-Gözyaşlarımı bu dünya için sanmayın! Düşündüm ki, bugün evdeki hesap çarşıya uymuyor! Peki şu dünyada yaptığımız hesaplar yarın âhirete nasıl uyacak?!..” (Osman Nûri Topbaş, Hak Din İslâm, Erkam Yay.)