Ebû Berze radıyallahu anh'den nakledildiğine göre o demiştir ki, Ben: -"Ya Nebiyyallah (Ey Allâh’ın Elçisi) bana yararlanabileceğim bir iş öğret" dedim.

Ebû Berze radıyallahu anh'den nakledildiğine göre o demiştir ki, Ben:
-"Ya Nebiyyallah (Ey Allâh’ın Elçisi) bana yararlanabileceğim bir iş öğret" dedim. O sallallahu aleyhi ve sellem:
“Müslümanların yolundan onlara sıkıntı veren şeyleri kaldır” bu­yurdu
( Müslim, Birr 131,132; İbn Mâce, Edeb 7; Ahmed b. Hanbel, Müsned, IV, 420, 422, 424 )
Müslümanı maddi-manevi bir sıkıntıdan kurtarmak, kıyamet gününün sıkıntılarından kurtulmaya vesiledir.Herhangi bir mü'mini sevindirmek dinimizce en faziletli amellerden kabul edilmiştir.
Dinimiz iyiliği iyilik olarak değerlendirir. Onun büyüğüne ne ölçüde önem veriyorsa, en küçük birimine de aynı önemi verir. Çünkü İslâm'da değerli olan, bizzat iyilik ve iyilik niyetidir. Bu sebeple de çoğu kere dik­katlerden kaçan konularda ve ölçülerde toplum huzuruna katkıda bulu­nacak büyük iyiliklerin varlığına işaret edilir. Hadisimiz işte böylesi bir iyilik ve hizmeti belgelemektedir: Yolların sıkıntı vesilelerinden arındırıl­ması.

Öte yandan unutulmamalıdır ki büyük fedakârlıkları, küçük ve ko­lay uygulanan iyilikler hazırlar. Kişi, kolaylıkla başarabileceği iyilik ve hizmetlerle gerçekten iyilik yapma iradesini geliştirir, iyiliğin imani ve vicdani zevkine erişir. Ayağa takılma ihtimali bulunan bir taş parçasını yolun kenarına yuvarlamak da böylesi bir role sahiptir. Zira olgun mü'min için en büyük zevk mü'min kardeşlerinin mutluluğuna katkıda bulunmak, onlara küçük-büyük demeden iyilik yapabilmek, varsa sıkın­tılarını gidermeye ya da azaltmaya çalışmaktır.
......

(Engellerin KaderiProf. Dr. İsmail Lütfi Çakan )

Rabb'imizin rızasını kazanacak güzel işlerle hayatımızın bereketlenmesi duasıyla,
Allah'a emanet olun.

Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'Nisa, 4/112 "Kim de bir hata veya günah işler, sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa, şüphesiz ağır bir iftira suçunu ve apaçık bir günahı yüklenmiş olur." අදිවා'