“Kime uzun bir ömür verirsek, Biz onun yaratılışını (güç ve kuvvetini alarak) tersine çeviririz. Hiç (bu manzarayı) düşünmüyorlar mı? (Bu ibretli yolculuğu idrâk etmiyorlar mı?)” (Yâsîn, 68) Hayat ırmağı akarken, ömrün hangi mevsimindeyiz, bilemiyoruz. Lâ

“Kime uzun bir ömür verirsek, Biz onun yaratılışını (güç ve kuvvetini alarak) tersine çeviririz. Hiç (bu manzarayı) düşünmüyorlar mı? (Bu ibretli yolculuğu idrâk etmiyorlar mı?)” (Yâsîn, 68)
Hayat ırmağı akarken, ömrün hangi mevsimindeyiz, bilemiyoruz.
Lâkin Cenâb-ı Hak, hayatın hangi mevsiminde olursa olsun kulunun, kâinattaki ibret manzaralarını hikmetle okuyabilmesini arzu ediyor. Bu sebeple;
Gençsen vazifen:
* İlkbahar mevsiminde tabiatın nasıl coştuğuna ibretle bakıp, kendi hayatına misal alacaksın…
* Gücünü ve kuvvetini Allah yolunda harcayacaksın…
* Gençliğinin kıymetini bileceksin…
* Bu mevsimi değerlendirmekte idrâkin; ağustos böceği gibi vız vız etmekle değil, bal arıları ve karıncalar gibi gayret etmekle olacak.
Zira gençlik, hayatta bir sefer. Verilen fırsatların tamamı bir kere. Bu bakımdan gençliğini, ashâb-ı kirâmın gençlerini örnek alarak ihyâ etmeye gayret edeceksin. Onlar, gencecik yaşta nefsâniyetin değil, rûhâniyetin hazzı içinde yaşadılar ve Allah Rasûlü’nün etrafında pervane oldular.
Yaşlıysan vazifen ;
(Devamını
Mü'minde Tefekkür Ufku
Şebnem Dergisi, Yıl: 2019 Ay: Aralık Sayı: 178
okuyabilirsiniz)
Cenâb-ı Hak bizleri tefekkürsüzlük gafletinden muhâfaza buyursun. Kalbimizi, aklımızı, duygu ve düşüncelerimizi rızâ-yı ilâhîsiyle te’lif eylesin.
Âmîn!..
Ömrünüz, ömrümüz bereketli olsun inşaAllah