HOŞ GELDİN ŞEHR-İ RAMAZAN “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’ân’ın indirildiği aydır…” (el-Bakara, 185) Ramazan, istikamet ayı Ramazan, oruçla talim ve şükür ayı Ramazan, infak ayı

HOŞ GELDİN ŞEHR-İ RAMAZAN
“Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’ân’ın indirildiği aydır…” (el-Bakara, 185)
Ramazan, istikamet ayı
Ramazan, oruçla talim ve şükür ayı
Ramazan, infak ayı
Ramazan, ibadet ayı
Ramazan muhasebe ayı
Ramazan, bin aydan hayırli bir ay
Ramazan, ömrü istikamet üzere yaşayanların terhis ayıdır.
Bilmeden yol gidilmez. O zaman daha fazla Kur'an'la haşır neşir olmak zorundayız. Kur'an'la haşır neşir olabilmekte, Onu en güzel şekilde açıklayan Hz Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellemi tanımakla olur.
“…Resûl size ne verdiyse onu alın! Size neyi yasakladıysa ondan da kaçının ve Allâh’tan korkun! Çünkü Allâh’ın azâbı şiddetlidir.” (el-Haşr, 7)
“Ey îmân edenler! Allâh’a itâat edin ve Peygamber’e itâat edin ki amellerinizi boşa çıkarmayın!” (Muhammed, 33)
Bu ayın rahmet olabilmesi için "en güzel örnek" olan Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemi daha yakından tanımali, istikametimiz için Onun sünnetine sarılmalıyiz.
Onu tanıdıkça "rahmet insanı" olabiliriz.
Rahmet ayında, rahmet Peygamberini gelin daha fazla tanıyalım. Onu tanıdıkça, islamı daha güzel anlarız. Anladıkça ibadetlerimiz daha şuurlu, şuur ise istikamet üzere yaşatır. İstikameti Allah olanın son nefesi bayram olur.
Allah Rasulü sallallahu aleyhi ve sellem “Allah’ın, kötü söz ve davranışları terk etmeyen adamın yemeyi ve içmeyi terk etmesine ihtiyacı yoktur.”.(Buhari, Savm, 8.)
Aziz ve celîl olan Allah "İnsanın oruç dışında her ameli kendisi içindir. Oruç benim içindir, mükafatını da ben vereceğim" buyurmuştur.
Oruç kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin. Şayet biri kendisine söver ya da çatarsa: 'Ben oruçluyum' desin.
Muhammed'in canı kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha güzeldir.
Oruçlunun rahatlayacağı iki sevinç anı vardır: Birisi, iftar ettiği zaman, diğeri de orucunun sevabıyla Rabbine kavuştuğu andır."
(Buharî, Savm 9; Müslim, Sıyam 163)
Ramazanı Şerifi idrak ederek; Rabb'imizin rahmetine, mağfiretine nail olan, cehennemden kurtulan nasiplilerden eylesin. (amin)
Ramazan ayınız mübarek, ömrünüz bereketli olsun.
Allah'a emanet olunuz.