NİYETİN KAZANCI .................... Allah Teala içimizden geçirdiğimiz her güzel şeyin mükafatını vereceğini bildirmiştir. Bu mükafat doğrudan dilediğimiz sonuca ulaşmak şeklinde olabileceği gibi, yapmak istediğimiz ama imkan bulamadığımız bir iyiliği, g

NİYETİN KAZANCI ....................
Allah Teala içimizden geçirdiğimiz her güzel şeyin mükafatını vereceğini bildirmiştir. Bu mükafat doğrudan dilediğimiz sonuca ulaşmak şeklinde olabileceği gibi, yapmak istediğimiz ama imkan bulamadığımız bir iyiliği, güzelliği yapmışız gibi sevap kazanmak şeklinde de olabilir.
Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur: “Kim bir iyiliğe niyet eder de o iyiliği yapamazsa kendisine bir iyilik yazılır. Kim de bir kötülüğe niyet eder de sonra vazgeçerse ona da bir iyilik yazılır”. ( Buhari ).
Görüldüğü gibi imkansızlıklardan dolayı üzülmeye hiç gerek yok. Söz gelimi keşke param olsaydı da fakirlere yardım etseydim diyorsak yardım ve cömertlik sevabı alabiliriz. Hatta niyet, bu iyiliği gerçekten yapan kişinin içinde bulunduğu kibir, riya, dünyevi menfaat gibi bazı tehlikelerden de uzaktır.
(SEMERKAND TK).
SELAM VE DUA İLE.Bir şunu diyen bir yazı 'Go eo SH Güzel Yüzünüzün 54 @Ãzel Güzel SAYFASI Oya Yüreginizle Birlikte Güldügü, Güzel Bir Gün 54 @Ãzel Güzel SAYFASCOya Olsun.' görseli olabilir