"KOCA YUSUF ANMA PROGRAMI" 18 NİSAN 2019 Perşembe, Saat: 19:00'da Mehmed Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Bağcılar, "KOCA YUSUF'U ANMA PROGRAMI" düzenlenmiştir.

"KOCA YUSUF ANMA PROGRAMI"
18 NİSAN 2019 Perşembe, Saat: 19:00'da Mehmed Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Bağcılar, "KOCA YUSUF'U ANMA PROGRAMI" düzenlenmiştir. 
Program:
-Açılış
-İstiklal Marşı

-Selamlama Konuşmaları: Şaban Hocaoğlu, Balkanlara Vefa Derneği Başkanı 

-Kenan Gültürk, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı
-Koca Yusuf'un Kısa Hayatı Video Gösterimi
-Konuşmacı: Mecit Sağır, Araştırmacı-Yazar 
-Kapanış
Programa; -Recep Varol bey, Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı, Serdal Varol Bey, Erdoğan Aslıyüce bey, Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı, Yönetim Kurulumuz, değerli misafirlerimiz katılım sağladılar.
Çok teşekkür ederiz. 
Koca Yusuf (Yusuf İsmail; 1857 - 4 Temmuz 1898), Deliormanlı Türk güreşçi.
Mindere çıkan ve grekoromen güreşi yapan ilk Türk pehlivanı olduğu bilinmektedir. 1885 yılında Kırkpınar başpehlivanı olmuş; 1894 yılından itibaren Avrupa ve ABD'de devrin en ünlü güreşçileri ile güreşmiştir. 138 kilo sıkletindeki sporcu, 1.88 metre boyundaydı. ABD turnesinden ülkesine dönerken bir gemi kazasında yaşamını yitirdi.
Serbest güreşin efsanevi isimlerinden olan Yusuf, iri gövdesi, güreş becerisi, gücü ve sporcu ahlakı ile "Koca" lakabını almıştır. Önceleri doğduğu köyden ötürü "Karalarlı Yusuf", sonra "Şumnulu Yusuf" olarak anılmış, 1896'dan itibaren çırağı "Erikli Mehmet"e "Küçük Yusuf" denilmeye başlanınca kendisine "Büyük Yusuf" denilmişti.
Dünyada “Terrible Turk” (Korkunç Türk) olarak tanındı. Kendisinden sonra başka Türk güreşçiler de bu unvanı kullandılar.