Allah(CC) bizi cennete çağırıyor!!! O (sayılı günler), doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur’an’ın indirildiği ramazan ayıdır. Artık içinizden kim bu aya yetişirse onu oruçlu geçirsin...).(Bakara

Allah(CC) bizi cennete çağırıyor!!!
O (sayılı günler), doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur’an’ın indirildiği ramazan ayıdır. Artık içinizden kim bu aya yetişirse onu oruçlu geçirsin...).(Bakara 185)
"Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır"( Buhârî, Savm 6)
Allah, bizi imana çağırırken aynı zamanda imara davet etmekte. Çünkü yaşanılmayan iman, bir takım yanlışlıklara saparak özünden uzaklaşmaktadır. Bugün yaşadığımız sıkıntılarımızın sebebi de budur.
Ayeti kerimede "..doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur’an’ın indirildiği..." ifadesiyle hayatımızın istikameti belirtilmekte. Bu istikametle alakalı; daha fazla Kur'an ve tefsirini okumak, tabiatta gercekleşen düzene bakabilmek, vucudumuzdaki harikulade yaradılış ayetlerini müşahede ederek tefekkür etmek zorundayız.. Aynı sekilde "Yaşayan Kur'an" olarak peygamberimizin hayatını ve hadislerini okumaya çalışmalıyız. Böylece islamın en önemli iki kaynağıyla hasır-neşir olarak hayatımızı tanzim etmek, bizi cennete, " Rabb'imizin rızasına uygun bir hayatla, " hem dünyada hem de ahirette şerefli bir hayata götürür.
Ramazan Ayının mübarek olsun. Günün mübarek olması, Ramazan ayının, istikamet halinde yaşama azmimizin bir şiarıdır. Ramazan berekettir, paylasmaktır. Ramazan hüsnizandır, affedebilmektir. Ramazan yaradılanı Yaradan icin sevebilmektir. Ramazan yaşamaktır, yaşatmaktır.
Ramazan ayımız; tüm ailemize huzur, milletimize bereket, ümmete birlik ve bereberlik getirsin.
Allah'a emanet olunuz.